15/01/2017

educatief

Educatief

Educatief gezien biedt Motionfilm ook mogelijkheden:

  • Korte praktische workshops voor groepen waarin elk onderdeel van het maken van een filmpje wordt uitgelegd en geoefend. Script, regie, camera, geluid, presentatie en montage.
  • Teambuidingsmiddagen voor bedrijven. Uitleg, aan de slag en einde van de middag het resultaat presenteren.
  • Als je juist meer over monteren of animaties wilt weten is dat ook mogelijk.

De lesstof wordt aangepast aan het kennis- en ervaringsniveau van de  cursisten.

Praktisch

Een mobieltje, Gopro, spiegelreflex of een professionele camera? De keuze van de camera is afhankelijk van het doel en uw verwachtingen van het project.  Het is tegenwoordig erg goed mogelijk om  met een montage-app je eigen net opgenomen beelden te monteren, inclusief titels, ingesproken tekst en muziek.  Met een andere app kun je een korte bijpassende animatie maken. Het kan op allemaal een mobiele telefoon. Een tablet werkt met dezelfde apps al een stuk prettiger. Als je hogere eisen stelt aan een montage of een animatie dan gebruik je een computer of laptop.

Een tussenvorm is het de bovenstaande educatieve film zo maken we drinkwater.  Dit is een film voor het basisonderwijs waarin kinderen de presentatie doen. Hier zijn een aantal workshops aan vooraf gegaan. De kinderen presenteren. Wij doen de regie, camera en geluid. Opdrachtgever Oasen Drinkwater.

Onze achterland ligt in het onderwijs. In de afgelopen jaren hebben wij veel workshops gegeven. Voor Ministeries, (basis)scholen, jongerencentra en asielzoekerscentra. Allen hebben zij zelf filmpjes gemaakt met allerlei verschillende doeleinden. Bel vrijblijvend eens voor de mogelijkheden of mail ons!